Molitva zahvalnosti

Molitva zahvalnosti
Preuzmite besplatno Molitvu zahvalnosti

U jednoj od svojih knjiga Louise Hay je napisala molitvu zahvalnosti koja vraća vjeru, pozitivan pogled na život i ispunjava srce radošću i ljubavi.

Što ste zahvalniji to Vam se više dobrih stvari događa. Kad kažem »dobre stvari«, ne mislim time samo materijalne. Mislim na sve one ljude, mjesta i iskustva zbog kojih je život tako prekrasno vrijedan življenja. Znate kako se dobro osjećate kad Vam je život ispunjen ljubavlju i radošću, zdravljem i stvaralaštvom, kad posvuda nailazite na zeleno svjetlo na semaforu i pronalazite mjesta za parkiranje. Takav bi život i trebao biti. Svemir je velikodušan davalac koji obilno daruje, a voli kad darovano poštujemo. Razmislite o tome kako se osjećate kad prijateljici poklonite dar. Ako ga pogleda i snuždi se ili kaže: »O, to nije moja veličina ili: nije moja boja ili: ja nikada takvo što ne nosim ili: je li to sve«, sigurna sam da više nećete imati želju ponovno joj nešto pokloniti. Međutim, ako joj lice obasja radost, ako je zadovoljna i zahvalna, tada ćete joj svaki put kad ugledate nešto što bi joj se moglo svidjeti poželjeti to i pokloniti, bez obzira hoćete li to učiniti ili ne.

Zahvalnost Vam donosi još mnogo toga na čemu možete biti zahvalni. Povećava obilje Vašega života. Nedostatak zahvalnosti ili prigovaranje ne donosi mnogo toga čemu biste se mogli radovati. Oni koji prigovaraju uvijek otkriju kako u njihovu životu ima malo toga dobrog ili kako ne uživaju u onome što već imaju. Svemir nam uvijek daje ono što vjerujemo da zaslužujemo. Mnogi od nas odgojeni su tako da misle na ono što nemaju i da osjećaju samo ono što im nedostaje. Polazimo od vjere u oskudicu, a onda se pitamo zašto nam je život tako prazan. Vjerujemo li da nešto nemamo i da nećemo biti sretni dok to ne dobijemo, tada vlastiti život stavljamo »na čekanje«. Svemir tada čuje ovo: »Nemam to i nisam sretan« te upravo toga dobivate još više.

Kad se ujutro probudim, najprije, prije nego što i otvorim oči, zahvalim krevetu za dobar noćni san. Zahvalna sam na toplini i ugodi koju mi je pružio. Nakon takva početka, lako je pronaći još mnogo, mnogo više toga na čemu sam zahvalna. Do trenutka kad ustanem izrazila sam zahvalnost osamdesetorici do stotinjak različitih ljudi, mjesta, stvari i iskustava u svom životu. To je prekrasan način za početak dana.

Navečer, tek prije nego što zaspim, u mislima prijeđem cijeli dan, blagoslivljajući i zahvaljujući za svako iskustvo. Također oprostim sebi ako osjećam da sam nešto pogriješila, ili rekla nešto  neprikladno, ili donijela lošu odluku. Ta me vježba ispunjava »toplim trncima« te utonem u san kao zadovoljno djetešce.

Svakoga dana provedimo što je više moguće trenutaka zahvaljujući za sve ono dobro koje je u našem životu.

Imate li trenutno malo dobra u svom životu, uskoro će se povećati. Ako vam je život sada prepun obilja, i to obilje će se povećati. To je situacija u kojoj sve strane pobjeđuju. Sretni ste i vi i Svemir. Zahvalnost povećava obilje.

Preuzmite Dnevnik zahvalnosti koj sam kreirala za Vas, vodite dnevnik 4 tjedna, zapisujte zahvalnost I udvostručite njezin učinak (mislima i riječima).

Svakoga dana nekome izrazite koliko ste zahvalni zbog nečega. Recite to blagajnicama, konobarima, poštarima, poslodavcima i zaposlenicima, prijateljima, obitelji i potpunim strancima. Podijelite s njima tajnu zahvalnosti. Pomozimo svijetu da postane svijet zahvalnog davanja i primanja… za sve.

U nastavku preuzmi Molitvu zahvalnosti.

Molitva zahvalnosti

PREUZMI

Pošalji download link na: